Det här med att köpa plattor..Har varit en plattinköpare nu i ca 50 år… Började med singlar o Ep, influenserna kom från radion i allmänhet och då “Tio i Topp” i synnerhet, detta program sändes ju på lördagar kl 15.00.. Kinks, Beatles, Stones, Dave Clark Five, Byrds, The Who, Manfred Mann.. listan kan göras lång..

Första Lp’n var ju “Revolver”, i år 50 år i min ägo.. för att följas upp med “Kink Kontroversy”, julklapp 1966..

Extrajobb på Domus i Jönköping, efter skolan och på lördagar spädde på mitt innehav av vinyl.. mycket av lönen gick till deras skivavdelning.

1972, fick jag mitt första heltidsjobb, då satte det igång på riktigt, och under nästan hela 70 talet, handlade det om plattor, plattor, plattor..

80 talet var ett decennium, då intensiteten vad det gäller inköp markant gick ned, Högskolestudier, föräldrarskap, o husinköp var huvudskälen till detta, dock slank jag in i en o annan skivbutik då med…

90 talet, var ju CD plattornas intåg, även här, den första som köptes var ju en samling med Easybeats, australiensarna som bland annat hade en hit med “Friday On My Mind”, och ekonomin hade förbättrats då, så där lade jag grunden till min samling av detta format..

Sen blev det en downperiod igen, beroende på att pojkarna hade egna rum.. plattorna har dock aldrig stått i något garage, på någon vind eller källare, utan förvarats på torra utrymmen.

För ca 5 år sen fick jag ett eget rum, pojkrummet, utrustat med musikanläggning, vinylmöbel, datahörna, bokhylla, rustik pilsnerback, och en go soffa..

Köper en o annan platta, mest som vinyl, nypress eller nytt som kommit ut, då gärna hos de stora näthandlarna, samt då o då något hos mina lokala handlare, både vinyl och CD.. Senast idag har jag beställt, “SF Sorrow”, 1968, med Pretty Things hos Ginza.. När jag fyllde år i början av maj, kom det ett stort och tungt paket från yngste son som bor i Norge.. innehållandes boxen “Genesis 1976-1982” och “Houses of the Holy, Super Deluxe Box Set”.. tunga presenter, som uppskattas, kul när barna vet vad man önskar sig, dock tyckte jag det var lite i överkant, “det är du värd, farsan”, fick jag höra när jag ringde o tackade..

Så är det just nu.. och jag väntar ju påspädning under kommande veckan..Om författaren

fzappa1

Visa alla inlägg