Vem är jag?Christer Ekström på Tokarp…En musiknörd… som via farsgubbens jazzintresse.. tidigt blev en lyssnare/samlare av musik. Eget musicerande ägde rum på 60-talet i “Frälsningsarmén”, Huskvarna… trummor och kornett….. sedan blev det fotboll och hockey för hela slanten. Samlandet började tidigt med resor in till Musikhallen i Jönköping, man kunde i februari månad varje år hänga på låset för att komma över vinylplattor till kraftigt nedsatta priser…. även Tempo i Jönköping användes som inköpsställe.. hade en skivdisk på nedre plan.. precis nedanför rulltrapporna… köpte bl.a “Revolver” med Beatles där när den kom ut.. 1965.. En liten anekdot vad det gäller Tempo: En av kompisarna hade fått tag i några etiketter “Brytes plomberingen, får man ej byta skivan”.. Nyttjades någon gång… hem o spela in skivan på kassett.. och sen tillbaks.. .

Man fick mycket influenser via radioprogram.. och där sändes ju bl.a “Tio i Topp”, för nostalgins sätt, signaturmelodin i denna länk…..

Sedan blev det ju konsertbesök…började med Count Basie(1961) i Huskvarna Folkets Park, där jag och kusin, farsgubben och farbror, fick träffa Count Basie himself och trummisen Louie Belson, och några andra bandmedlemmar backstage.. har kvar autograferna…

Detta ledde till konserter med bl.a Ekseption, Santana ,Alexis Korner & Peter Thorup, Earth Wind And Fire, Judas Priest, Edgar Winter, Genesis, Steve Hackett, Kinks, Led Zeppelin, Rick Derringer, Deep Purple, Frank Zappa, Taj Mahal och lite till… + en massa svenska artister under “Svensk proggtiden” under 70-talet..

Dansband och Schlager står inte högt i kurs….

27/8 2016

Nu har jag en massa plattor ståendes, som jag då och då lyssnar av och efter avlyssnande ställer in i “Vinylmöbeln”… Kanske jag har lite för mycket plattor för att kunna hantera det, men å andra sidan har man ju ett rätt stort urval, att välja ur.. Hösten kommer ju och då blir det mer tid till inneaktiviteter.. Å andra sidan kan det ju bli så att vi tar oss till västkusten under kommande helg, på vägen dit ligger ju det där Gekås och de säljer ju vinyl på nypress… Är ute efter lite Beatles album, men vi får se…

 

 

 Kommentera

Din emailadress kommer inte att visas. Obligatoriska fält är märkta *